K

l

i

k

  • Flag Counter

P

o

s

e

t

e

   

O Nama

Koncern "Petar Drapšin" a.d. Mladenovac se, od svog osnivanja 1949. godine, razvio u najvećeg proizvođača cilindarskih sklopova na Balkanu i to: klipova, osovinica klipova i cilindarskih košuljica uglavnom za teretna vozila, traktore, autobuse i železnicu. U sastavu koncerna, pored fabrike cilindarskih sklopova, posluju i:

  • fabrika odlivaka u metalnim kalupima
  • fabrika odlivaka u peščanim kalupima
  • fabrika otkovaka
  • fabrika alata
  • fabrika za proizvodnju opreme, održavanje i energetiku 

 

Cilindarski sklopovi, prečnika od 50mm do 200mm, se proizvode za motore: MERCEDES-BENZ, PERKINS, KHD-DEUTZ, FIAT, IVECO, SCANIA, VOLVO, MAN, RABA, DAF, RENAULT-RVI, UTB, ZETOR, MTZ, MAGIRUS, IHC, FORD, IFA, TAM, FAP, LOMBARDINI i druge. Pored navedenog asortimana, cilindarski sklopovi se izrađuju i prema posebnim zahtevima kupca. Garancija kvaliteta je i izvoz u mnoge zemlje sveta (Evropa, Bliski i Srednji Istok, Afrika). Odlivci se proizvode od aluminijumskih legura na savremenim livačkim mašinama za potrebe motorne i automobilske industrije, hidraulike i pneumatike, elektroindustrije, brodogradnje, hemijske industrije i druge potrebe.

 

Primenjuju se tehnologije gravitacionog livenja i livenja pod visokim pritiskom u metalne kalupe, kao i livenje u peščanim kalupima. Otkovke proizvodimo od aluminijumskih i bakarnih legura za potrebe motorne i automobilske industrije, industrije šinskih vozila, vazduhoplovstva, rudarstva, brodogradnje, mašinogradnje, elektroindustrije i drugo. Alati za sve proizvode iz proizvodnog programa se izrađuju u fabrici alata prema sopstvenoj dokumentaciji ili dokumentaciji naručioca, a to su: sve vrste livačkih i kovačkih kalupa, drveni, metalni i modeli od plastičnih masa, alati za livenje stiropora, alati za zvučnu izolaciju.

Upravljanje kvalitetom

Najviši prioritet u poslovanju Koncerna Petar Drapšin pripada kvalitetu proizvoda i zadovoljstvu kupca. Rezultat takve orjentacije je implementacija sistema upravljanja kvalitetom i posedovanje sertifikata ISO 9001:2008. Petar Drapšin poseduje laboratoriju za hemijsko i metalografsko ispitivanje, kao i ispitivanje mehaničkih osobina materijala.

 

 

Osim laboratorije Koncern Petar Drapšin poseduje i opremu za ispitivanje bez razaranja, rendgen uređaj danskog proizvođača ANDREX i rendgen uređaj renomiranog holandskog prizvođača PHILIPS kao i ultrazvučni uređaj za ispitivanje nemačke kompanije KRAUTKRAMER.

 

Za kontrolu dimenzija proizvoda u upotrebi su merni alati poznatih proizvođača: MAHR, PERTHEN, ZEISS, MITUTOYO, TAYLOR-HOBSON kao i merni uređaji za ispitivanje klipnih prstenova nemačkog proizvođača GOETZE.

Sajt je optimizovan za rezoluciju monitora 1920 x 1080 piksela. This site is optimized for screen resolution 1920 x 1080 pixels.

JSN Pixel template designed by JoomlaShine.com