K

l

i

k

  • Flag Counter

P

o

s

e

t

e

   

Fabrika otkovaka

Fabrika otkovaka proizvodi otkovke na modernim hidrauličnim i frikcionim presama koje omogućavaju proizvodnju širokog spektra kvalitetnih otkovaka dvema različitim tehnologijama:

  • Slobodno kovanje otkovaka od Al i Cu legura mase do 30 kg
  • Kovanje u metalnim kalupima za otkivke od Al i Cu legurara mase do 20 kg.

Konstrukcija presa omogućava hladnu obradu čeličnih limova (probijanje, savijanje, izvlačenje itd..)

Za termičku obradu koriste se dva tipa peći. Jedan tip je električna peć sa komorom i rezervoarom za halđenje, a drugi tip je električna peć sa komorom za starenje.

Fabrika otkovaka proizvodi otkovke koji nalaze primenu u industriji za posebne namene, motornoj i automobilskoj industriji, brodogradnji, mašinogradnji, hidraulici, elektroindustriji itd.

 

Fabrika cilindarskih sklopova

Fabrika cilindarskih sklopova je najveći proizvođač cilindarskih sklopova na Balkanu za teretna vozila, traktore, autobuse i železnicu prečnika od 50 mm do 200 mm. Cilindarske sklopove proizvodimo za motore: PERKINS, MERCEDES-BENZ, MAN, KHD, FIAT, IVECO, SCANIA, VOLVO, RABA, DAF KAMAZ, MTZ IMR, FAMOS, DMB.

Za livenje klipova se koristi legura aluminijuma i silicijuma eutektičkog i nadeutektičkog sastava.

Za livenje cilindarskih košuljica koristi se specijalni sivi liv, a za livenje se primenjuje tehnologija centrifugalnog livenja. Proizvodimo takozvane suve cilindarske košuljice kod kojih sredstvo za hlađenje motora nije u dodiru sa košuljicom i mokre cilindarske košuljice kod kojij je sredstvo za hlađenje motora u direktnom dodiru sa cilindarskom košuljicom.

Pored klipova i cilindarskih košuljica, proizvodimo i osovinice klipova prečnika od 10 mm do 80 mm.

Fabrika odlivaka

Fabrika odlivaka u metalnim kalupima najveći je proizvođač, na prostorima bivše Jugoslavije, odlivaka od legura aluminijuma za potrebe industrije motora, kamiona, automobila, poljoprivrednih mašina, gasne i elektro industrije. Odlivci se proizvode dvema različitim tehnologijama.

  • Tehnologija gravitacionog livenja odlivaka odvija se na klasičnim mašinama, na mašinama tipa karusel kao i na specijalnim mašinama za odlivke posebne namene i karakteristika. Godišnji kapacitet je 3000 tona, težine odivaka se kreću do 50 kg.
  • Proizvodnja odlivaka tehnologijom livenja pod visokim pritiskom odvija se na horizontalnim mašinama sa hladnom komorom sa silom zatvaranja od 400 do 1200 tona. Godišnji kapacitet je 1000 tona, a težine odlivaka su od 0,1 do 10kg. 
Proizvodnja jezgara neophodnih za livenje odvija se po sledećim postupcima:
Hladni postupci:
  • CO2 postupak za izradu jezgara od 0,05 do 150 kg
  • Uljni postupak za izradu jezgara od 0,005 do 40 kg
Topli postupci:
  • HOT-BOX postupak za izradu jezgara od 0,03 do 12 kg
  • CRONING postupak za izradu jezgara od 0,001 do 2,0 kg

Termička obrada odlivaka obavlja se u automatskim pećima sa strogo kontrolisanim režimom grejanja i hlađenja. Postrojenje je kapaciteta 3500 tona godišnje.

Fabrika alata

Koncern Petar Drapšin u svom sastavu ima alatnicu koja je specijalizovana za proizvodnju svih vrsta livačkih alata, alata za kovanje kao i modele izrađene od drveta. Za proizvodnju alata koristi visoko legirane čelike koji su postojani na visokim temperaturama i obezbeđuju dug vek trajanja alata.

 

Fabrika POOE

Fabrika za proizvodnju opreme, održavanje i energetiku održava sva postrojenje, obavlja snabdevanje postrojenja komprimovanim vazduhom i vodenom parom i poseduje četiri kompresora poznatog proizvođača ATLAS COPCO.

 

Sajt je optimizovan za rezoluciju monitora 1920 x 1080 piksela. This site is optimized for screen resolution 1920 x 1080 pixels.

JSN Pixel template designed by JoomlaShine.com